tisdag 22 mars 2011

Bangkok - shopping, klappat stor krokodil.

Utanför hotellet fanns en marknad som var öppen dagtid samt en hel drös med affärer. Oj vad saker det finns att inhandla och sedan pruta pruta pruta. Förstadagen klarade vi av måste inköpen, Nintendo till dotra och converse till mig. Vi begav oss till MBK för dessa inköp. Ja jösses vad affärer mm. Man kan lätt fylla både 1 och 2 eller fler väskor.

Efter ett par dagars shopping var man ganska trött på detta prutande så vi begav oss till BigC, där fanns dessutom ett superbra lekland där dotra fick leka av sig med andra barn i en timme. Inträde inklusive ett par strumpor var 25 kronor. Personalen hade stenkoll på barnen, man spritade deras händer både vid ankomst och när de gick. Personal var inne på området och såg till att allt var ok. Dessutom var det jätte fräscht och fint. Ja och sedan blev det shopping.......ja inte till mig. Ha ha. Skönt med shopping med fasta priser.

Vi hann också med ett besök till nattmarknaden i Patpong, I Patpong ligger även alla barer mm. Det gick inte att undgå för dotra att kika in i barerna eftersom dörrarna var öppna, dessutom stod endel tjejerna utanför lättklädda. Dotra ville vi skulle gå in hon tjatade och tjatade men jag förklarade att det inte var ämnat för barn. Baksidan av Thailand kan man inte undgå att inte se, finns överallt.

En utav dagarna hann vi faktiskt med lite annat också, vi åkte iväg till ett ställe några kilometer utanför Bangkok där besökte vi en Krokodilfarm och Zoo. Vi gick och tittade runt lite grann innan showen. Fanns bla. möjlighet att bli fotade med tigrar, både stora och små och med apor. Efter krokodilshowen så fick man bli fotade med en krokodil. Först tvekade vi men sen gjorde vi det. En märklig känsla att sitta och hålla handen på en 4 meter lång krokodil som man visste kunde äta upp en. Ett foto som jag nu i efterhand inte är så nöjd med.

Som sagt det fanns ett Zoo och det fanns möjlighet att fota sig med andra djur och det ville ju dotra gärna. Men efter att ha gått runt på Zoo och sett hur trångt många av djuren hade det så blev vi mest ledsna och tyckte båda att djuren har det bäst i det fria. Jag undrade över dessa djur man blev fotade med, vad gjorde man med dom och hur tog man hand om dom. Jag vill nog inte veta. Men på det stora hela var det en bra utflykt, vi fik se lite hur det såg ut utanför Bangkok. Vi stannde även vid en fabrik där man tillverkade smycken. Massor av beväpnade vakter var det. Fanns smycken som kostade massor av pengar där. Men hon som blev vår guide och visade runt oss sa att man även kunde köpa silverberlocker med äkta stenar för en billig penning,,,typ 2000 kr.

Under våra dagar i Bangkok blev jag ruskigt imponerad av dotra, att hon orkade, dessutom i värmen som kom efter regnet. Inte ett ljud om att det var för varmt eller att det var jobbigt. Jag frågade henne vad hon tyckte och hon tyckte det var spännande med marknaden, bla  att få pruta, för pruta det lärde hon sig minsann. Vi började tom äta från gatuköken, de små vagnarna där thailändare lagade maten direkt. Man fick peka på det man ville ha för ingen pratade engelska. Hade tom problem en dag med att få betala eftersom de inte visste vad vi ville. Till slut översatte en annan gäst. Blligt var det också och gott, vad sägs om en middag för 20 kronor för 2 personer.
Vi hann också åka upp till Bayioke Sky, högsta huset i Bangkok, 84 våningar upp var vi, hade en storslagen utsikt över staden.

Sammanfattningsvis kan jag säga att 3 nätter i Bangkok kändes inte riktigt tillräckligt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar